Chatbots

Een geautomatiseerde gesprekspartner voor je klanten

Je klanten doen tegenwoordig bijna alles met hun smartphone. Producten bestellen, restaurant boeken, social netwerken en chatten. 90% van de tijd zitten gebruikers in een chatprogramma als WhatsApp of Facebook Messenger. Waarom zou je daar niet ook jouw diensten aanbieden, of jouw producten verkopen?

Kortgezegd, een chatbot is een geweldige manier om je klanten of gebruikers te assisteren op de plek waar ze online het meeste doorbrengen.

De 4 grote voordelen van chatbots

  • 24/7 bereikbaarheid. Tegenwoordig verwachten klanten op elk moment van de dag snel een antwoord. Met chatbots kan direct worden gecommuniceerd en dat zorgt voor een betere klantbeleving.
  • Stukken goedkoper dan een afdeling klantenservice. Hierdoor is het voor kleinere bedrijven zonder klantenserviceafdeling een geweldige uitkomst.
  • Het aankoopproces verloopt sneller doordat de chatbot de klant helpt met het zoeken naar een bepaald product. Hiernaast kan een bot ook monitoren wat het koop- en zoekgedrag van de klant is geweest en op basis hiervan persoonlijke aanbiedingen doen.
  • Je bent daar waar je klanten zijn. De chatbot verlaagt direct de drempel tot jouw diensten, vooral bij smartphones.

Wanneer zijn chatbots een goed idee?


Wat kunnen wij voor jou betekenen?

IV ontwikkelt chatbots en koppelt deze aan platformen zoals Messenger, Snapchat, Skype, Telegram en op termijn ook Whatsapp.

Onze klanten werken met ons samen omdat we het hele traject uit handen nemen. Niet alleen de chatbot zelf maar ook de integratie met je database en eventuele backoffice systemen.

Ben je klaar voor de eerste stap?

Klik voor meer informatie